Bugs/design issues v1.29

General gameplay issues and ideas

Bugs/design issues v1.29

Postby MitchellW » Wed Mar 16, 2011 10:06 pm

#1 New Lan/coop mode has issues when the non-host player tries to pause. Crashes game on non-host side, and freezes game on host side permanently. Must reload.
MitchellW
Clones Player
 
Posts: 11
Joined: Sat Mar 05, 2011 5:47 am

Re: Bugs/design issues v1.29

Postby rt » Wed Mar 16, 2011 10:17 pm

How is the client trying to pause the game? Click or keypress?
User avatar
rt
Developer
 
Posts: 565
Joined: Wed Jan 02, 2008 1:32 pm
Location: MB, Canada

Re: Bugs/design issues v1.29

Postby MitchellW » Thu Mar 17, 2011 2:39 am

Keypress.
MitchellW
Clones Player
 
Posts: 11
Joined: Sat Mar 05, 2011 5:47 am

Re: Bugs/design issues v1.29

Postby rt » Thu Mar 17, 2011 10:11 am

I tested this out and it's actually the "Freeze Time" hotkey which causes the crash on the client side. This is different from the "Pause" key, i assume that's what you meant? The fix will be included in the next version.
User avatar
rt
Developer
 
Posts: 565
Joined: Wed Jan 02, 2008 1:32 pm
Location: MB, Canada

Re: Bugs/design issues v1.29

Postby geoo » Sun Mar 27, 2011 10:14 am

#2. In Trillip's level "Left Right", you're required to get 26 Qdots, however there's only 25 of them in the level.
User avatar
geoo
Clones Player
 
Posts: 57
Joined: Wed Feb 24, 2010 2:25 pm

Re: Bugs/design issues v1.29

Postby minimac » Sun May 01, 2011 9:13 am

I noticed a very annoying new bug (which didn't occur in the previous versions) where the F12 key automatically takes a screenshot, as well as what I intended to do which was to select a morph. This problem causes the screen to freeze for a couple of split seconds. I tried to change the screenshot control but this apparently doesn't work. Any thoughts on how to fix this problem?
I use function keys for each morph. It is much easier for me doing it this way.
User avatar
minimac
Clones Player
 
Posts: 32
Joined: Wed Nov 10, 2010 4:23 am

Re: Bugs/design issues v1.29

Postby rt » Sun May 01, 2011 12:29 pm

minimac wrote:I tried to change the screenshot control but this apparently doesn't work. Any thoughts on how to fix this problem?


The screenshot hotkey can be changed in Clones on the "Globals" tab of the keybinding menu. If you are running the Steam version then you need to go to Steam->Settings and click the "In-Game" tab to change the screenshot key, the default is F12.
User avatar
rt
Developer
 
Posts: 565
Joined: Wed Jan 02, 2008 1:32 pm
Location: MB, Canada

Re: Bugs/design issues v1.29

Postby minimac » Mon May 02, 2011 1:45 am

I am using the steam version, and I've managed to fix this problem. Thank you very much. :)
I use function keys for each morph. It is much easier for me doing it this way.
User avatar
minimac
Clones Player
 
Posts: 32
Joined: Wed Nov 10, 2010 4:23 am

Re: Bugs/design issues v1.29

Postby rt » Tue May 03, 2011 2:26 pm

geoo wrote:#2. In Trillip's level "Left Right", you're required to get 26 Qdots, however there's only 25 of them in the level.


Good catch! The 26th was set to not visible, this is fixed in 1.30
User avatar
rt
Developer
 
Posts: 565
Joined: Wed Jan 02, 2008 1:32 pm
Location: MB, Canada

Re: Bugs/design issues v1.29

Postby CCX » Sun May 08, 2011 9:50 am

On level with all 4 boundaries set to wrap, I'm getting unexpected results when molding through a corner. See attached level. Notice how the clone suddenly stops molding and starts falling before his mold ran out. The falling also looks slightly odd but I think that's only a graphical glitch.
Attachments
s_dm_TEST--wrap-NGDLT.clevel
(2.38 KiB) Downloaded 350 times
User avatar
CCX
Clones Junior
 
Posts: 192
Joined: Tue Aug 10, 2010 5:21 pm

Next

Return to Gameplay Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron